Aamu- ja iltapäivätoiminnan esite

SAUVON AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA

 

Apip-toimintaa järjestetään maanantaista perjantaihin Lastentalossa yhteistyössä eskarin täydentävän päivähoidon kanssa. Aamupäiväkerho klo 7 – 9.30 ja iltapäiväkerho klo 12.35 – 17. Koulun lomien aikana toimintaa ei ole. Kerhon ohjaajina toimivat Tarja Pajala, Mona Lundström, Minna Jyrkkiö sekä Kaisa Alkio.  Kerhotoiminnasta vastaa Sauvon kunnan sivistystoimi ja se on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen luokan sekä erityisen tuen piiriin kuuluville oppilaille. 

Sauvon kunnan sivistyslautakunnan hyväksymät kerhomaksut ovat 140 €/kk toiminta-aika yli 4 tuntia/päivä, 120 €/kk toiminta-aika 3 – 4 tuntia/päivä, 90 € toiminta-aika enintään 3 tuntia/päivä. Elokuulta peritään puolet kuukausimaksusta. Kesäkuulle ajoittuvista toimintapäivistä ei peritä maksua. Toiminnan kuukausimaksuun sisältyy mm. aamu- ja välipala, askartelu- ym. tarvikkeet sekä toiminnan ohjaus. Toimintaan sitoudutaan lukukaudeksi kerrallaan. Hakulomakkeessa ilmoitetaan ääriajat, jolloin lapsi tarvitsee hoitoa ja maksu määräytyy niiden mukaan. Sauvon kunnalla on tapaturmavakuutus, joka korvaa lapselle kerhossa tapahtuneiden tapaturmien hoidon.

 

Apip-toiminta alkaa Lastentalossa klo 7. Aamutoiminta tarjoaa lapselle turvallisen ja rauhallisen aamun ennen koulupäivän alkamista ja sen yhteydessä lapselle tarjotaan aamupala klo 8. Koulupäivän jälkeen toiminta jatkuu klo 12.35. Iltapäivä koostuu ulkoilusta, välipalasta, vapaasta leikistä sekä ohjatusta toiminnasta. Ohjattua toimintaa ovat mm. askartelu, liikuntaleikit ja pallopelit. Lapsilla on myös mahdollisuus läksyjen tekoon ja lepoon kerhossa.

 

Apip-toiminnassa on käytössä viikko-ohjelma, jossa jokaisella päivällä on oma teemansa. Kerran kuukaudessa on teemaviikko vaihtuvin teemoin. Toimintaan kuuluvat myös erilaiset retket esim. uimahalliin ym. lapsille sopiviin kohteisiin. Aamu- ja iltapäivätoiminnan toiminta-ajatuksena on tarjota lapsilähtöistä, monipuolista ja liikuntapainotteista toimintaa. Lasten turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota. Kiusaamiseen ja ristiriitoihin puututaan heti. Yhdessä vanhempien kanssa apip-toimintaan pyritään luomaan mahdollisimman avoin ja yhteistyökykyinen ilmapiiri. Tavoitteena on luoda turvallinen, rentouttava ja lapsia kuunteleva ympäristö lapsen aamu- ja iltapäiviin.

 

Lisätietoja antavat apip-toiminnan ohjaaja Tarja Pajala 050 5948 903 ja rehtori Sari Valtonen 050 5948 922, [email protected] sekä Wilma-ohjelman kautta.